Suedia este considerata una dintre cele mai prospere tari europene, are un standard ridicat de viata si standarde sociale, o economie puternica si institutii democratice dezvoltate, o natura foarte frumoasa si oameni fericiti. Sistemul suedez de sanatate este de o calitate foarte inalta si are o eficienta excelenta, datorita acestui fapt statul suedez intra in TOP zece tari cu cea mai buna medicina din lume.

Populatia Suediei in 2019 este de aproximativ 10 milioane de persoane, in timp ce 20% dintre rezidenti sunt de origine straina. In principal acestea sunt reprezentanti ai altor tari scandinave – Finlanda, Norvegia, Danemarca, dar si din Polonia, fosta Iugoslavie si regiuni precum Siria, Irak si Somalia. Despre preturile si costul vietii, impozitele, angajarile, salariile, educatia, medicina, avantajele si dezavantajele de a trai in Suedia in 2019, vom vorbi mai departe.

Avantajele si dejavantajele vietii in Suedia

Daca intentionati sa va mutati in Regatul Suediei, trebuie sa cunoasteti un lucru – cu cat mai nordica este localitatea, cu atat mai severe sunt conditiile climatice de acolo. Apropo, nu doar capitala – Stockholm atrage imigrantii. Cele mai bune orase pentru viata din Suedia sunt Solna, Malmö, Umeå si Göteborg.

Aproape toata lumea cunoaste trupa muzicala suedeza ABBA, marca de masini de inalta calitate Volvo si cel mai mare lant de retail din Europa pentru vanzarea de imbracaminte H & M. Dar care ar fi avantajele si dezavantajele vietii in Suedia este un fapt despre care putin oameni stiu. Sa evidentiemi principalele avantaje.

Avantajele vietii in Suedia

* Suedia are un nivel de trai foarte ridicat si un sistem eficient de asigurare sociala.

* Economia mare, dezvoltata si stabila, cu un puternic potential inovator, ofera perspective bune pentru crearea propriei afaceri in Suedia si construirea unei cariere profesionale de succes. In clasamentul anual al agentiei Doing Business 2019, Regatul Suediei se situeaza pe locul 12 din 190 de tari din lume.

* O mare parte a cetatenilor suedezi vorbesc fluent limba engleza. Chiar si in invatamantul superior, un numar mare de cursuri sunt oferite in limba engleza. Si nu doar pentru programele de master, ci si in sistemul universitar.

* Ecologia excelenta, strazi curate, infrastructura perfecta si medicina de inalta calitate.

* La prima vedere, suedezii par persoane distante si reci, dar, dupa un scurt contact, devine clar ca sunt oameni foarte amuzanti si prietenosi, care sunt intotdeauna gata sa ajute un strain.

Dezavantajele vietii in Suedia

* Suedia este o tara foarte scumpa.

* In multe orase suedeze (chiar si in cele din sud) se resimte lipsa de caldura si de lumina solara. Totodata, zilelele de iarna sunt foarte scurte, iar zilele de vara sunt excesiv de lungi.

* Afluxul de imigranti din ultimii ani contribuie la faptul ca multi localnici au o atitudine neprietenoasa fata de straini.

* In tara este o situatie dificila pe piata imobiliara, inclusiv arenda.

* Taxe mari (in special pentru persoanele bogate).

Viata in Suedia

Avantajele si dejavantajele vietii in Suedia