Suedia este o tara destul de mica in comparatie cu Romania, daca vorbim de numarul de locuitori – desi aici deja daca tinem cont cati romani au plecat din tara, cine stie cum stam in mod real. La 10 milioane de locuitori in Suedia sunt mai putin de 5 mii de infractori! Au fost mai multi, dar uite ca numarul lor este in continua scadere, asa ca tara nordica a decis sa inchida penitenciarele. Sa nu uitam ca in Suedia multi detinuti traiesc semiliberi in niste sate special gandite pentru ca acestia sa traiasca o viata cat de cat normala.

Suedia inchide penitenciarele din lipsa de infractori

In timp ce in Romania penitenciarele sunt supra aglomerate si PSD cauta sa dea amnistie pentru membrii lor de partid si pentru liderii politici, in Suedia duc lipsa de infractori! Se stie deja ca pentru suedezi este de neadmis sa furi daca ai de toate, asa ca de multe ori ii ajuta cu bani pe hotii romani – si nu numai romani. Anul trecut Suedia a inchis patru penitenciare si un centru de arestari preventive, pentru ca pur si simplu nu aveau clienti!

Sa nu va ganditi ca acum zece ani in Suedia era mai rau ca acum, desi cum ziceam mai sus numarul infractorilor ce merita inchisi a scazut, dar a scazut in 10 ani cu doar 1000, adica erau 5.800 iar acum cu o mie mai putin. Iar ca sa va ganditi si la ceva si mai ciudat, sa stiti ca in penitenciarele din Suedia este lux. Acolo detinutii traiesc mai bine ca multi romani liberi, asadar acum va este clar de ce emigreaza romanii in Suedia?

Penitenciar Suedia

Suedia închide penitenciarele din lipsa de infractori