Ca viitor student roman in Uppsala am incercat sa vad ce gasesc in materie de comunitati pe facebook, dar am avut neplacuta surpriza sa descopar un grup unde cel putin la capitolul limba romana administratorul statea cam prost. Am impresia ca romanii au o “boala” legata de sefie, cum se vede in postura de a putea decide ceva, are impresia ca altul ca el nu exista. Iata de ce am deci sa-mi fac propriul meu grup, unde va invit pe toti studentii din Uppsala si din Suedia sa participati la discutii.

Eu voi fi student cu drepturi depline la facultatea de drept din Uppsala, anul acesta fiind in anul pregatitor de limba engleza. Iar acesta este grupul creat de mine pentru toti studentii romani din Suedia! Sper sa va placa alaturi de noi, desi suntem la inceput de drum. Va spun deschis nu mi-a placut grupul celor de la Global Confederation of Romanian Students, in primul rand pornind de la denumire, confederatia globala e ata de pompos spus incat am inteles ca au o problema de personalitate. Apoi mai e si faptul ca se considera a fi, citez: “Cel mai util grup pentru romanii care vin in Suedia” – mie imi miroase a lauda de sine, care stiti si voi cam ce spune invatatura populara despre caz.

Ca fapt divers, cel putin din profilul sefei despre care vorbeam mai sus, rezulta ca suntem colegi la Uppsala, iar ca sa fie si mai haios, cica a terminat Facultatea de Drept de la Bucuresti! Mai sa fie, ceva iar miroase a putregai, e studenta, a terminat deja doua facultati, dar vorbeste cam prost romaneste.

studenti romani

Studentii romani din Suedia