Mai multi romani din Uppsala si Jönköping ne0au scris despre cazul sotilor Bodnariu din Norvegia. Cu totii sustin familia mixta formata din tatal roman si mama din tara adoptiva. Ce-i nemultumeste pe romani este faptul ca nu s-a facut o ancheta sociala, dar copii sunt deja dati in adoptie. Atata rapiditate fara a se sti clar care este situatia reala nu se poate accepta. In numele democratiei nu poti lua copii de la parinti fara a sti clar daca le este mai bine in afara familiei sau nu.

Romanii din Suedia sustin familia Bodnariu si protesteza

DA, suntem impotriva violentei aplicate copiilor, dar in unele tari din Uniunea Europeana, dar si in America sau Canada s-a ajuns prea departe. Daca-ti certi copilul risti sa ramai fara el, dar din cate stiu pana si legea prevede o pedeapsa, atunci cand ai gresit. A sti de frica nu inseamna a molesta copilul, exista limite totusi intre a corija comportamentul copilului, a certa cand greseste si alte actiuni abuzive. Maine se va interzice plansul pe strada, vom scurta vocabularul, ca sa ce?

Legea trebuie sa ne apere, nu sa devina ceva care iti ingradeasca libertatea, sau si mai rau sa-ti faca rau! Eu nu stiu situatia reala, pentru ca nu a fost expusa, insa din reactia statului norvegian stiu clar ca nu s-a facut ancheta si ca cei cinci copii au fost dati rapid spre adoptie. Daca se va dovedi ca este un abuz, poate cineva da inapoi fericirea acelor copii? Nu zic sa nu seintervina, dar sa se cerceteze temeinic. Cati dintre voi nu v-ati revoltat impotriva parintilor? Cati dintre voi nu au luat macar o palma la fund? Ati fi preferat sa fiti dati in adoptie? Fiti sinceri!

Familia Bodnariu