Numai saptamana aceasta pe site-ul EURES au fost afisate peste 900 de locuri de munca in Suedia, deci cine cauta gaseste. Iar acestea sunt pentru necalificati, daca sunteti calificat intr-o meserie, sansele de angajare cresc cu peste 50%. Iata primul exemplu, pentru cei ce doresc sa lucreze intr-un restaurant. Restaurantul Nya Varvet vid Härnösands angajeaza cu norma intreaga sau cu jumatate de norma. Locul de munca necesita putina indemanare in domeniul culinar, pentru pregatirea de gustari reci. Angajator: SKOLFÖRENINGEN HÄRNÖSANDS FOLKHÖGSKOLA, Adresa: BOX 14 87121 HÄRNÖSAND si numar de telefon 0611-558500.

Pentru cine stie limba suedeza iata un excelent loc de munca, mai ales ca cerinta principala este umorul  – nu am inteles de ce – iar locul de munca este intr-un restaurant – bar. Angajator: MJ Alt AB/MJ’s Cafe Arninge iar numarul de telefon pentru cei ce cauta un loc de munca in Suedia este 0739537848.

Iata deci ca se gasesc locuri de munca si in Suedia, la unele se cere cunoasterea limbii suedeze, la altele nu. Iar ca sa vedeti ce se mai poate face in Suedia, iata cateva oferte de locuri de munca in curatenie. Läkarresurs FA Rekryt AB din Uppsala cauta persoane care se pot ocupa de copii si de menaj in casa. Pot fi contactati la numarul de telefon 018-123500. Se cauta URGENT o persoana care sa poata avea grija de un copil mic si sa asigure ajutor usor in menaj pentru mama. Se stie deja ca in Suedia familia este vazuta cu adevarat ca “celula de baza” a societatii suedeze, asa ca salariile sunt pe masura.

La fel de bune sunt si locurile de munca legate de ingrijirea persoanelor cu dizabilitati. Pentru detalii puteti suna la numarul de telefon 08-6422200. Am inteles ca permisul de conducere categoria B este necesar.