Sa zicem ca visezi sa te muti in Göteborg, deci vrei sa emigrezi in Suedia si nu stii cum. Procedura este atat de simpla ca nu-ti vine sa crezi: iti gasesti un loc de munca pe perioada nedeterminata si apoi iti faci domiciliul in Suedia. O mica problema, de adaptare in Suedia: limba. Daca nu stii limba suedeza va trebui sa te bazezi exclusiv pe limba engleza si sa o stii la perfectie, insa in cel mai scurt timp trebuie sa inveti limba statului in car evrei sa emigrezi. Chiar daca Suedia face parte din grupa 3 in ceea ce priveste salariul minim, alaturi de Luxemburg si UK, nu va ganditi doar la bani daca vreti sa emigrati aici.

Cum emigrez in Suedia in 2015

Asa cum am spus si la inceput, daca ai gasit de munca in Suedia poti sa emigrezi, nu trebuie decat sa completezi un formular. Insa mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii cont. In primul rand cazarea, in Stockholm de exemplu este aproape imposibil sa gasesti ceva de inchiriat rapid, multi au stat si au asteptat cu lunile sa gaseasca ceva pe termen nelimitat, adica sa ai garantia ca nu te da nimeni afara peste 3 luni. O garsoniera mica de 25 de metri patrati costa in jur de 100.000 de euro, in functie de locatie, deci ar trebui sa va ganditi si unde veti locui, daca emigrati. Daca veniti doar la munca, pe o perioada scurta e altceva, dar daca vrei sa te stabilesti definitiv in Suedia, locuinta e o problema majora.

Daca te decizi sa emigrezi in Suedia, sau esti deja acolo, nu ezita sa ne scrii despre viata acolo asa cum o vezi tu, iar noi vom fi aici oricand vei avea nevoie.

Romani in Göteborg

Romani in Göteborg